Onze Werkzaamheden

Of u nu wilt gaan verduurzamen, bouwen of verbouwen, wij kunnen u helpen. Dit d.m.v. professioneel en onafhankelijk advies, vanaf uw eerste idee t/m de oplevering van uw droom.

Woning verduurzamen

U wilt graag uw woning verduurzamen, maar wilt graag geadviseerd worden over welke maatregelen het meest effectief zijn.

U heeft de afgelopen jaren een budget opgebouwd en wilt dit nu graag investeren in de aanschaf van zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp. Maar wilt graag bijgestaan worden in wat u nodig heeft qua capaciteit? Wij staan u bij met onafhankelijk advies. Welke investering is voor uw huidige en toekomstige situatie de beste investering? Daarnaast kunnen wij ondersteunen bij de aanschaf van zonnepanelen, zonneboilers, vloer-, dak- en gevelisolatie alsook warmtepompen.

Bouwkundig Advies en tekenwerk

Heeft u ergens een mooi stukje (bouw)grond gezien en hier uw droom op verwezenlijken? Lormans Advies helpt u met de diverse aspecten die hierbij komen kijken. Van het regelen van de zaken bij de gemeente, tot het omzetten van uw visie op wonen in een prachtig en functioneel ontwerp met bijbehorende tekeningen en berekeningen.

Ook voor alle interne verbouwingen, aanbouwen, dakkapellen en overkappingen kunt u bij ons te recht. Wij gaan samen met u in gesprek om tot de optimale leefruimte te komen. Hierbij wordt u ontzorgd bij bijvoorbeeld de constructieve berekening en de vergunningsaanvraag.

BENG toetsing

Vanaf 1 januari 2021 gaan de nieuwe eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) van kracht. Deze eisen gelden voor alle nieuwbouw. Daarnaast dienen alle energielabels vernieuwd te worden conform de BENG-eissen.

Daar waar er met de huidige EPC-norm een onzuinig ontworpen gebouw nog gecompenseerd kan worden d.m.v. energie terugwinnende of opwekkende installaties, is dit bij de BENG niet meer aan de orde.

Om deze reden is het belangrijk dat er al tijdens het ontwerp al rekening gehouden word met deze eisen. Wij verdiepen ons reeds al volledig in deze wet en regelgeving, om ervoor te zorgen dat al onze ontwerpen ook na 1 januari 2021 nog gebouwd mogen worden.

Bouwbesluit toetsing

Naast de BENG dient een woning ook te voldoen aan het geldende bouwbesluit. Het bouwbesluit omschrijft de regels waar een gebouw minimaal aan dient te voldoen. Het bouwbesluit geldt zowel voor verbouw als nieuwbouw. Wij zijn volledig op de hoogte van de regels binnen het bouwbesluit. Hierbij kan de verplichte toetsing (oppervlakte, daglicht, ventilatie berekeningen en tekeningen) van uw gebouw door ons worden uitgevoerd, zodat u deze bij de vergunningsaanvraag kunt indienen.

Bouwbegeleiding

Nadat uw droom woning/pand is ontworpen en de vergunning verleend is, wilt u natuurlijk ook dat de bouw soepel verloopt en het geheel binnen budget afgerond word. Wij kunnen de bouwbegeleiding voor u overnemen. Hierdoor kunt u genieten van de bouw van uw woning, terwijl op de bouwplaats alles geregeld word.